Първото и второто тримесечие на 2018-та година бележат 108% ръст на

...
Първото и второто тримесечие на 2018-та година бележат 108% ръст на
Коментари Харесай

Впечатляващи цифри за туристите, които посещават Пловдив!

Първото и второто тримесечие на 2018-та година бележат 108% растеж на туристи по отношение на същия интервал на 2017-та година. Данните регистрира шефът на Общински институт " Старинен Пловдив " Йордан Илиев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

" Януари, февруари и март не са в дейния сезон, само че през 2018-та прави усещане - а несъмнено наклонността ще се задържи по този начин и през тази година, че даже в най-студените месеци се следят групи от туристи, които посещават Стария град ", похвали се той. По-зрелите нормално идват проведено, посещават обектите организирано; има обаче и растеж на единичните визити и дребните компании. " Това нормално са по-млади хора, чужденци, идващи по двойки, боравят добре с интернет и технологиите. "  

В съпоставяне с 2017-та година " Старинен Пловдив " е отчел и 28% растеж на приходите и по този начин за 2018-та година са регистрирани 630 000 лв..

" Като цяло всяка година легловата база в Пловдив се увеличава с към 100 кревати, в този момент е регистрирано нарастване с 500. За първи път легловата база минава 5000 ", похвали се на собствен ред и зам.-кметът на Община Пловдив Александър Държиков. 

За откриващия уикенд във връзка Европейска столица на културата пък - по думите му, в множеството от хотелите, изключително в огромните такива, няма свободни места.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР